13:13 / 01.03.2018.

Autor: D.M./HRT

SDP protiv izmjena Zakona o najmu stanova

-

-

Foto: - / -

SDP-ovi saborski zastupnici Peđa Grbin i Franko Vidović ustvrdili su na konferenciji za novinare da bi prijedlog zakona od hrvatskih građana mogao napraviti socijalne slučajeve.
SDP neće podržati prijedlog izmjena Zakona o najmu stanova, po kojem se u pet godina zaštićeni najmoprimci na zahtjev vlasnika moraju iseliti iz njih, jer smatra da će to dovesti do kršenja ljudskih prava i generirati brojne sporove i tužbe, od čega će profitirati jedino odvjetnici.

SDP-ovi saborski zastupnici Peđa Grbin i Franko Vidović ustvrdili su na konferenciji za novinare da bi prijedlog zakona od hrvatskih građana mogao napraviti socijalne slučajeve. Grbin je naglasio da je to pitanje temeljnih ljudskih prava, prava vlasništva i prava na dom, pa je neprihvatljivo da vladajući na takvo pitanje gledaju tehnički. Država je stvorila problem i ona ga mora riješiti, ocijenio je Grbin poručivši da se problem ne smije prebaciti na lokalnu razinu ili dati vlasnicima i korisnicima stanova da ga rješavaju, jer bi to moglo otvoriti tisuće sudskih sporova.

Prosvjed zaštićenih najmoprimaca - oglasili se i vlasnici

Na upit što je SDP u svom mandatu učinio da bi riješio to pitanje, Grbin i Vidović su rekli da su 2002. pokušali to riješiti, no ni vlasnici niti korisnici stanova nisu bili zainteresirani, a kasnije ni vladajući nisu pokazali interes za rješavanje tog pitanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!