12:17 / 07.03.2019.

Autor: Tatjana Munižaba/E.L.S./HRT

SDP: Rad na određeno vrijeme u Hrvatskoj postao pravilo

-

-

Foto: - / -

Saborski SDP-ovci poručuju kako moraju raditi posao vladajućih, budući da su HDZ-ovi ministri trenutačno u desantu na Ličko-senjsku županiju.
Iako je rad na određeno vrijeme propisan kao iznimka, u Hrvatskoj je, tvrde SDP-ovci, postao pravilo i jedan od glavnih razloga iseljavanja mladih.

Zbog svega toga, SDP je u saborsku proceduru poslao prijedlog izmjena Zakona o radu kojim traže da rad na određeno, umjesto sadašnje tri, može trajati najdulje jednu godinu.

Gordan Maras ističe kako je godina dana sasvim dovoljna da tvrtke i poslodavci vide zadovoljavaju li radnici kvalitetom obavljanja posla, pa nema nikakva razloga da to razdoblje traje tri godine.

- Riječ je o vrlo jednostavnoj i efikasnoj mjeri, bila bi poticajna za mlade ljude, kao i one koji dulje vrijeme ne mogu naći posao, kako bi našli neku formu sigurnosti, a poslodavce ne bi koštala ništa - kazao je Maras.

Saborski SDP-ovci poručuju kako moraju raditi posao vladajućih, budući da su HDZ-ovi ministri trenutačno u desantu na Ličko-senjsku županiju.

- Dok Jandroković prebrojava plakate po Lici, dok su se HDZ-ovi ministri rastrčali po Lici i pokušavaju voditi stranačku, a ne državnu politiku, SDP radi u Saboru i predlaže zakone - poručio je Maras.

- Val nasilja koje se događa ovih dana direktna je posljedica Plenkovićeva nečinjenja. Nenormalne su situacije u kojima se pale lutke političara i napada ljude jer su pripadnici određenh manjina, što je posljedica njegove vladavine - zaključio je SDP-ovac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!