13:54 / 12.10.2020.

Autor: T.D./Hina

SDP traži preispitivanje načina osiguranja na Markovu trgu

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

SDP je u ponedjeljak izrazio zabrinutost nakon pokušaja ubojstva policajca koji radi na osiguranju Banskih dvora.
SDP je u ponedjeljak izrazio zabrinutost nakon pokušaja ubojstva policajca koji radi na osiguranju Banskih dvora i založio se za preispitivanje načina osiguranja štićenih objekata na Trgu svetog Marka i policajaca koji rade na osiguranju.

➡️ Ranjen policajac na Trgu svetog Marka, napadač počinio samoubojstvo ➡️ Svjedoci o ranjavanju policajca

SDP izražava zabrinutost nakon jutrošnjeg pokušaja ubojstva policajca, koji je radio na osiguranju zgrade Vlade, i želi brz oporavak teško ozlijeđenom policijskom službeniku, priopćeno je iz stranke.

Istovremeno, očekujemo da se preispita način osiguranja štićenih objekata na Trgu svetog Marka i policajaca koji rade na osiguranju, poručuju u priopćenju.
Zabrinjavajuće je što je policijski službenik ranjen u neposrednoj blizini kabineta predsjednika Vlade.

Također, prema dostupnim informacijama iz medija, umjesto hitne pomoći ranjenog policajca je u bolnicu prevezlo vozilo saniteta koje se tu slučajno zateklo.

SDP izražava zabrinutost za organizaciju hitne pomoći i njezine povezanosti s osiguranjem na Trgu svetog Marka, gdje su smještene prostorije izvršne i zakonodavne vlasti te Ustavnog suda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!