14:28 / 06.02.2018.

Autor: HRT

SDP treba platiti milijuna kuna za Bandićevu kampanju

-

-

Foto: - / -

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je podrobnije komentirati napise Jutarnjeg lista.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je komentirati presudu Visokog trgovačkog suda prema kojoj bi SDP morao podmiriti troškove Televiziji Sljeme tijekom Bandićeve predizborne kampanje iz 2009., i to od 10 milijuna kuna. 

Podsjetio je tek da je 2009. bio kandidat SDP-a na izborima za gradonačelnika Grada Zagreba i to za svoj četvrti mandat, dok je tadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović bio nositelj liste za Gradsku skupštinu.

SDP se oglasio kratkim priopćenjem. Najavljuje da će, u zakonom predviđenom roku, pred Vrhovnim sudom pokrenuti postupak revizije ove presude prema kojoj bi morao podmiriti troškove Televiziji Sljeme zbog predizborne kampanje Milana Bandića iz 2009. u iznosu od 4,3 milijuna kuna, što se u međuvremenu s kamatama i sudskim troškovima udvostručilo.

U priopćenju iz SDP-a stoji kako žele upozoriti da se dogodio pravosudni presedan te da postoji dramatičan nerazmjer između prijavljenih troškova kampanje i iznosa koji se potražuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!