21:36 / 12.01.2018.

Autor: HRT

SDP u Ogulinu donosi akcijski plan za spas rejtinga stranke

-

-

Foto: - / -

Pedesetak SDP-ovaca u Ogulinu za vikend zbija redove. Pozivu čelnika stranke ipak se neće svi odazvati.
Suočen sa sve dubljim podjelama u stranci, vrh SDP-a u Ogulinu organizira stranačko okupljanje i donosi akcijski plan za spas rejtinga koji je već mjesecima u slobodnom padu.

Pedesetak SDP-ovaca pozvano je u Ogulin, no stiglo je njih četrdesetak. Među njima i bivši ministar branitelja i aktualni saborski zastupnik Predrag Matić, iako ne misli da je u stranci stanje dobro niti da je dobra prva godina Davora Bernardića na čelu socijaldemokrata.

U Ogulinu neće biti Milanke Opačić, Zdravko Ronko se ispričao, a Siniša Varga je na putu. Doznaje se kako bi ostali trebali stići danas popodne ili sutra ujutro. Predsjednik SDP-a kazao je prije sastanka kako će se raspravljati o planu rada za ovu godinu, ali i stanju u stranci. "Ja dosad nisam reagirao na laži, spinove, podmetanja, neistine i širenje neistina o SDP-u. SDP je stranka koja je rezistentna na sva podmetanja i laži", rekao je Davor Bernardić.

Iako im je rejting jedan od najlošijih u posljednje tri godine i za HDZ-om zaostaju gotovo 9 posto, potpredsjednik stranke i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina situaciju ne doživljava alarmantnom. Krivce vidi u onima koji javno komentiraju unutarstranačke sukobe. "Na sastanku se otvoreno govorilo kao što i priliči socijaldemokatima - da otvoreno i bez rukavica i bez uvijanja razgovaramo o otvorenim pitanjima, a ima ih dosta. Mi ćemo ih danas tek sve otvoriti, a sutra dogovoriti što i kako pa na posao", rekao je Komadina za HTV.

Na pitanje je li netko propitivao odgovornost vodstva za loš rejting i Bernardićevu budućnost na čelu stranke, odgovorio je: "Nemamo se što lagati, njegova se budućnost propituje od kada je došao na čelo stranke. Govorilo se puno o uzrocima rejtinga. Ljudi su govorili vrlo jasno da moraju komunikacijske strategije biti puno kvalitetnije, poruke puno jasnije, suradnja između vodstva i Kluba puno bolja, a upravo je to tema sutrašnjeg akcijskog plana. Treba jasno podijeliti zaduženja na 20-ak područja koja smo definirali i svaki bi član Predsjedništva bio zadužen za jednu grupu s adekvatnim brojem zastupnika. Sve bi koordinirali potpredsjednici i predsjednik stranke."  


Da bi u Ogulinu moglo biti povišenih tonova, pokazuje i intervju potpredsjednika stranke Peđe Grbina Glasu Istre. Poručio je da stranka pod Bernardićevim vodstvom već godinu dana glavinja i da bi loš rejting od 20-ak posto, ne promijene li nešto hitno, uskoro mogao biti - mnogo lošiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!