SDP upozorio na "manjkavosti novog zakona o pomorskom dobru"

14.01.2023.

13:44

Autor: T.V./HRT/Hina

SDP upozorio na "manjkavosti novog zakona o pomorskom dobru"

SDP upozorio na "manjkavosti novog zakona o pomorskom dobru"

Foto: HTV / HRT

Na splitskoj plaži Žnjan članovi SDP-a Ivana Marković i Arsen Bauk održali su konferenciju za novinare kako bi još jednom skrenuli pozornost na, kako kažu, manjkavosti novog zakona o pomorskom dobru koji je upućen u saborsku proceduru. 

- Ono što nam je u potpunosti neprihvatljivo je podjela plaža na javne plaže i plaže koje će biti na raspolaganju samo gostima hotela. I na taj način će biti svim građanima onemogućen slobodan pristup pomorskom dobru, rekla je Ivana Marković, članica predsjedništva SDP-a i gradonačelnica Supetra.

- U mom razgovoru s ministrom pomorstva uvjerava me da to neće tako biti. Ja sam mu rekao da ću izjaviti da vjerujem, a ako se to tako ne uspostavi da ću na svaku ogradu koja bude postavljena temeljem tog zakona staviti njegovu sliku, tako da možda će biti posla za tiskare, tko zna, poručio je Arsen Bauk, predsjednik kluba zastupnika SDP-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!