21:23 / 13.11.2018.

Autor: HRT

SDP: Zašto su operacijske sale prazne 20 sati na dan

-

-

Foto: - / -

SDP je predstavio svoj program reforme zdravstva koji su nazvali i planom za "zdravstvo na zdravim nogama". Jednako liječenje za sve građane, kraće liste čekanja, ranjive skupine oslobođene plaćanja doprinosa, praćenje ishoda liječenja, hitna helikopterska služba, rad u operacijskim dvoranama i poslijepodne - samo su neke od SDP-ovih reformskih mjera. Sadašnjem zdravstvenom sustavu, kažu - prijeti kolaps.

"Svima je jasno da je Plenkovićev ministar zdravlja Kujndžić najlošiji ministar kojeg je Hrvatska ikada imala, zbog kojeg dugovi rastu, medicinske se sestre i liječnici iseljavaju, a pacijenti čekaju i u tom čekanju nerijetko i umiru", izjavio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Predsjednik SDP-ova Savjeta za zdravstvo Danko Velimir Vrdoljak novinare je pozvao da otiđu u 15 sati u bilo koju hrvatsku bolnicu vide kako je - sve prazno. Napomenuo je kako operacijske sale koštaju i po milijun eura. "Zašto imamo ljude koji čekaju operaciju, a sale su prazne 20 sati na dan zbog Zakona o radu koji ne dozvoljava da liječnici rade i operiraju popodne", upitao je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!