09:58 / 13.07.2020.

Autor: HRT

SDSS će predložiti Borisa Miloševića za potpredsjednika Vlade

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"U ovoj fazi potrebno dati priliku čovjeku koji ima više političkog iskustva".
Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izvijestio je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva stranke da će za potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava predložiti saborskog zastupnika Borisa Miloševića.

- Milošević je već bio pomoćnik ministra uprave u dva mandata i predsjednik Kluba SDSS-a u proteklom mandatu i opredjeljenje je da je u ovoj fazi potrebno dati priliku čovjeku koji ima više političkog iskustva, veću političku težinu i izabrani mandat, rekao je Pupovac novinarima.

Milošević će biti i predstavnik Kluba zastupnika SDSS-a i nacionalnih manjina u Vladi.

Uz Miloševića, kandidatkinja je bila i profesorica na zagrebačkom Pravnom fakultetu Snježana Vasiljević.

Pupovac je dodao da će s njom nastaviti razgovor na koji način će dati svoj doprinos zajednici.

- To je prijedlog koji je bio usuglašen s predsjednikom Vlade. On pozna oboje, a s Borisom duže i češće surađuje tako da tu nije bilo posebnih potreba za dodatnim usuglašavanjem, rekao je Pupovac.

Za njih je značajno, dodaje, da svi zastupnici nacionalnih manjina te partneri iz HNS-a i Reformista daju podršku njihovom izboru.

Na Miloševićevo mjesto u Saboru doći će zamjenica šibensko-kninskog župana Anja Šimpraga, što je određeno listom SDSS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!