13:18 / 11.03.2019.

Autor: T.V./HRT

SDSS: Razgovarat ćemo s koalicijskim partnerima o problemima

-

-

Foto: - / -

Predsjedništvo SDSS-a danas je razgovaralo o tome hoće li ostati u vladajućoj koaliciji. Ovlastili su predsjednika SDSS-a i Klub zastupnika stranke da o cjelokupnoj situaciji razgovaraju s koalicijskim partnerima.
SDSS na sjednici Predsjedništva stranke, održanoj u ponedjeljak, nije odlučio napustiti vladajuću koaliciju, već je ovlastio predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i Klub zastupnika SDSS-a da o cjelokupnoj situaciji razgovaraju s koalicijskim partnerima.

Predsjednik kluba SDSS-a Boris Milošević na konferenciji za novinare nakon sjednice je rekao da je Predsjedništvo stranke danas raspravljalo o odnosima u koaliciji i statusu stranke.

- Donesen je zaključak da smo došli do krajne granice do koje možemo ići kao stranka, da smo došli do crte koju ne možemo prijeći u svrhu obrane temeljnih demokratskih vrijednosti, vladavine prava, slobode medija, međunarodnih obveza RH, prava srpske manjine i svega onog što je s Vladom dogovoreno i potpisano i usvojeno u operativnim programima koji se tiču srpske nacionalne manjine, rekao je Milošević. 

- Predsjedništvo je ovlastilo predsjednika SDSS-a i Klub zastupnika da o cjelokupnoj situaciji razgovaraju s koalicijskim partnerima, odnosno s onima koji čine dio vladajuće većine i kojima je još uvijek stalo do navedenih vrijednosti. Nakon toga će Predsjedništvo stranke o detaljima tih razgovora obavijestiti javnost, dodala je saborska zastupnica Dragana Jeckov

● Pupovac za HRT: Ne čudi me spaljivanje s obzirom na stanje u društvu
● Pupovac: Umorni smo od govora mržnje

Milorad Pupovac, koji je najavio prošle srijede da će odmah nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji vrh stranke raspravljati o ostanku u vladajućoj koaliciji, nakon sjednice Predsjedništva SDSS-a nije ništa rekao novinarima.

Prethodno je u nekoliko izjava za medije naznačio da u SDSS-u razmišljaju o izlasku iz vladajuće koalicije.

Pupovac je najavio prošle srijede da će odmah nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji vrh stranke raspravljati o ostanku u vladajućoj koaliciji. Prethodno je u nekoliko izjava za medije naznačio da razmišlja o izlasku iz vladajuće koalicije.

- Previše se toga nakupilo, a sada je na stranačkom vodstvu da odluči što ćemo dalje, izjavio je Pupovac za Media servis dodajući kako je o tome dugo razmišljao. "To je rezultat duljeg i ozbiljnog promišljanja nas kao članova vladajuće koalicije. Više je razloga i to je poruka koju smo morali poslati", rekao je Pupovac.

U istom razgovoru poručio je da je došao do "crte koju ne može prijeći" i to zbog govora mržnje koji potiču vladajući.

Čelnici stranaka vladajuće koalicije trebali bi se sastati u utorak u podne u Banskim dvorima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!