18:46 / 16.08.2020.

Autor: P.F./Hina

SDSS za normalizaciju odnosa, a ne za dizanje tenzija

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Želimo normalizaciju odnosa srpske zajednice u Hrvatskoj i većinskog naroda i, isto tako, normalizaciju odnosa Srbije i RH, stoji u priopćenju SDSS-a i srpskih institucija i organizacija u RH.
Srpske institucije i organizacije u Hrvatskoj zalažu se za racionalnu politiku i unaprijeđenje položaja srpske zajednice u Hrvatskoj bez podizanja tenzija te za normalizaciju odnosa srpske zajednice i većinskog naroda, poručili su iz SDSS-a.

Reagirajući na izjavu predsjednika Saveza srpskih udruga Hrvatske Dragana Crnogorca koju je dao u petak, iz SDSS-a su poručili kako pripadnici srpske zajednice u Hrvatskoj dobro znaju što im znači SNV, ZVO, Prosvjeta, SDSS, kao i Srpska pravoslavna crkva.

Baš kroz rad ovih institucija, istaknuli su iz SDSS-a, osiguravamo prosvjetnu i kulturnu autonomiju, razvoj povratničkih sredina, kapitalne investicije, infrastrukturu u našim općinama, pomoć udrugama i pojedincima putem raznih programa.

- Mi se zalažemo za racionalnu politiku i unaprijeđenje položaja srpske zajednice u Hrvatskoj bez podizanja tenzija. Mi želimo normalizaciju odnosa srpske zajednice u Hrvatskoj i većinskog naroda i, isto tako, normalizaciju odnosa Srbije i Hrvatske, stoji u zajedničkom priopćenju SDSS-a i srpskih institucija i organizacija u Hrvatskoj.

Spočitnuli su Draganu Crnogorcu što je za njega, dok je bio član SDSS-a, SDSS vodio ispravnu politiku te su izvijestili da je on isključen iz stranke jer je gledao isključivo osobnu korist, uključujući i materijalnu, zbog koje je na udaru kaznenog zakona.

Predsjednik Saveza srpskih udruga Hrvatske, osnovanog prošle godine, Dragan Crnogorac, prozvao je u petak institucije srpske zajednice jer uoči proslave Oluje u Kninu, gdje je bio i potpredsjednik Vlade Boris Milošević, nisu održane tribine na kojima bi se čulo mišljenje običnih ljudi o tome. Crnogorac je rekao i da je u srpskoj zajednici na djelu demokratura i ustvrdio kako je odlazak predstavnika srpske manjine na proslavu Oluje u Knin izazvao lavinu nezadovoljstva unutar srpske zajednice u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!