Splitsko-dalmatinska županija: Broj učenika u samoizolaciji velik, ali ipak se smanjuje

01.02.2022.

08:15

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Tomislav Đonlić

Tomislav Đonlić

Foto: HRT / HRT

Iako je broj učenika u samoizolaciji u Splitsko-dalmatinskoj županiji velik, on se iz tjedna u tjedan ipak smanjuje - izjavio je za emisiju "Dobro jutro, Hrvatska" Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije.Trenutno su 1824 učenika pozitivna na COVID infekciju, to je 200-tinjak manje u odnosu na prošli tjedan - kaže Đonlić. Prema modelu C trenutačno radi 8 škola od njih 150. Vjeruje da će se situacija u idućim tjednima smirivati, ako se svi pridržavaju epidemioloških uputa kako bi se što prije prešlo na rad po modelu A.

Nastava uživo - najdraža

Povratna je informacija, kaže, da je model A - nastava uživo - svima najdraži i najbolji model pa se čini sve da se učenici i učitelji vrate u školu.

- Same škole svakodnevno se susreću s brojnim izazovima, ali ipak sve funkcionira dobro - smatra Đonlić.

Samoizolacija

Što se tiče pravila za samoizolaciju, objašnjava da su ona jasno opisana kroz upute, no ipak škole donose odluke u suradnji s liječnicima školske medicine i uz mišljenje nadležne epidemiološke službe.

- Struka procjenjuje situaciju i pojedine rizike u svakoj školi pa se tek onda donose odluke - naglašava. 

Testiranje od ponedjeljka

O testiranju od ponedjeljka i dalje se ne zna dovoljno. Oko 2 i pol milijuna testova bit će distribuirano po školama diljem Hrvatske.

- Učenici će se testirati, očekujemo detaljnije informacije, ali riječ je o opsežnom zahvatu, o zahtjevnom poslu, izaći ćemo s informacijama čim i mi dobijemo detaljnije upute - poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!