Policija: Požar zgrade u zagrebačkom naselju Španskom izazvao nepoznati počinitelj

28.07.2022.

Zadnja izmjena 19:59

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

Požar

Požar

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Noćas oko 1.30 buknuo je požar u stambenoj zgradi u zagrebačkom naselju Špansko. Na intervenciju su izašli vatrogasci i ugasili ga za 20 minuta. Srećom, nije bilo potrebno spašavati stanare, ali je nastala veća materijalna šteta. Zbog udisanja dima sedam osoba zatražilo je liječničku pomoć.

Policija je utvrdila kako je zasad nepoznati počinitelj najvjerojatnije otvorenim plamenom izazvao požar na terasi stana u prizemlju zgrade te da je kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Galerija
Zagreb: Požar u stambenoj zgradi zahvatio nekoliko stanova , Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Zagreb: Požar u stambenoj zgradi zahvatio nekoliko stanova , Foto: Luka Stanzl/PixsellZagreb: Požar u stambenoj zgradi zahvatio nekoliko stanova , Foto: Luka Stanzl/PixsellZagreb: Požar u stambenoj zgradi zahvatio nekoliko stanova, Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Očevidom je utvrđeno da je zasad nepoznati počinitelj najvjerojatnije otvorenim plamenom izazvao požar na otvorenoj terasi stana u prizemlju stambene zgrade u vlasništvu 48-godišnjakinje. Nakon toga plamen je zahvatio drvenu konstrukciju terase, prozore i balkonska vrata, a potom se proširio na unutrašnjost sobe.

S drvene konstrukcije terase, plamen se proširio od prizemlja pa sve do petog kata zgrade na ukupno osam stanova te je došlo do oštećenja fasade zgrade, prozora i plastičnih obloga na balkonima i začađenja zidova na stanovima od prvog do petog kata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!