Sedmi je dan potrage za Matejem Perišem; Potragu otežava i pogoršanje vremena

11:31 / 06.01.2022.

Autor: T.V./HRT

Sedmi dan potrage za Matejem Perišem

Sedmi dan potrage za Matejem Perišem

Foto: HTV / HRT

Sedmi je dan potrage za nestalim mladićem iz Splita Matejem Perišem. Danonoćna potraga na kopnu, Savi i Dunavu te analiza snimki nadzornih kamera još nisu urodile plodom. Otac Nenad Periš u Beogradu je do nedjelje. Iz Beograda se javila novinarka HTV-a Marina Gantar, koja kaže da je nastavljena potraga brodovima riječne policije. Potragu otežava i pogoršanje vremena.

- One službene informacije o ovom slučaju, dakle informacije policije i tužiteljstva Srbije, jako su šture. Možemo reći da potraga i dalje traje. Danas je u Srbiji Badnjak po julijanskom kalendaru, ali ovdje potraga i dalje traje. Maloprije smo vidjeli da je prošla policijska ophodnja, patrolni čamci su na Savi, javila je Gantar.

- Razgovarala sam s ocem Mateja Periša, Nenadom Perišem, koji je rekao kako su ga zvali iz ureda dogradonačelnika Beograda nudeći mu pomoć u smještaju, ali i svaku drugu pomoć, no on im je zahvalio, a zahvaljuje i svim Beograđanima koji mu ovih dana nude potporu i ljudsko suosjećanje. Gospodin Nenad Periš moli i medije da ne manipuliraju snimkama nadzornih kamera, kao i da ne manipuliraju njegovom obitelji, a u interesu istrage, dodaje Gantar.

- Iz Tužiteljstva Srbije jučer su uzeli DNK uzorak gospodina Periša, doznajemo da su razgovarali s taksistom, ali o detaljima same istrage, o rezultatima, nema informacija, javila je novinarka HTV-a iz Beograda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!