10:17 / 24.01.2020.

Autor: B.A./HRT/Hina

Šef NO-a veledrogerije posudio novac Kujundžićevoj supruzi za kupnju kuće

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Kujundžić je u jučer osvježenoj kartici među ostalim povisio vrijednosti nekih nekretnina te naveo drugi primitak bračnog druga
Osvježena je imovinska kartica ministra zdravstva Milana Kujundžića nakon što se otvorila priča o njegovim nekretninama.

Kujundžić je u podne na tu temu sazvao konferenciju za novinare na kojoj je između ostalog poručio da neće dati ostavku.U jučer osvježenoj kartici među ostalim se navodi da mu je pozajmicu od 300.000 kuna za kupnju kuće u Zagrebu, veličine 280 metara četvornih, dao Miro Palac.

Palac je predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net i vlasnik ljekarni Palac, a pozajmicu u iznosu od 300 tisuća kuna dao je ministrovoj supruzi Tatjani Kujundžić za kupnju njihove najnovije kuće u Zagrebu.

Kujundžić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da mu je Palac stari prijatelj još iz studentskih dana te da su njegovi prijatelji uglavnom iz medicinskog kruga.

- Miro Palac prije 20-30 godina ima dvije ljekarne u Zagrebu, to je jedino što ja znam - rekao je Kujundžić.

Dodao je da ne zna kako bi on kao ministar mogao pogodovati nekome tko ima ljekarne.

- To je privatni posao koji nema nikakvu poveznicu ni s državom, ni s ministarstvom, ni sa mnom - rekao je Kujundžić.

Na konstataciju novinara da ljekarne imaju ugovor s HZZO-om rekao je da po tome onda ne bi mogao nitko ništa raditi.

- Pa normalno, to nema nikakve veze tko što ima, imate i vi ugovor s firmom, i ja imam, dakle, što dobivamo plaću, a ne možemo ni ja ni vi utjecati - rekao je Kujundžić.

Prvi put u imovinskoj kartici ministar je unio da je njegova supruga Tatjana Kujundžić, zaposlena u Poliklinci Croatia zdravstveno osiguranje, za prethodne tri godine ukupno primila 105 tisuća kuna bonusa.

U kartici su osvježene i tržišne vrijednosti nekih od nekretnina, uključujući apartman u Novalji, čija je navedena vrijednost 750.000 kuna u odnosu na prijašnjih 500.000 kuna, kuću u Zagrebu na Markuševcu od 131,91 kvadrat (1,5 milijuna kuna, prije 900.000 kuna) i kuću u Ivanbegovini u Imotskom od 650.000 kuna, čija je prijašnja navedena vrijednost bila 400.000 kuna.

Imovinska kartica i dalje navodi kako je površina kuće u Ivanbegovini 100 metara četvornih. Međutim, Slobodna Dalmacija izvijestila je kako je u zemljišnim knjigama upisano da je površina kuće 184 metra četvorna. Također, zemljišne knjige pokazuju da je Kujundžić vlasnik parcele na kojoj se nalazi kuća, veličine 1016 kvadrata. Kujundžić je rekao da je kuća izgrađena prije dvadesetak godina, da ima 100 četvornih metara stambene površine i da u međuvremenu nije ni povećana ni smanjena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!