17:44 / 06.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Šef smjene virovitičke prometne policije štitio poznanike uhvaćene u prekršajima

Ilustracija (Dusko Marusic/PIXSELL)

Ilustracija (Dusko Marusic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Šefa smjene i dvojicu policajaca Uskok tereti za trgovanje utjecajem i zloporabu položaja i ovlasti.
Šef smjene virovitičke prometne policije našao se pod istragom Uskoka zbog sumnje da je u tri navrata štitio svoje poznanike uhvaćene u prometnim prekršajima zbog čega je s dvoje podređenih završio u policijskom pritvoru.

Uz 35-godišnjeg šefa smjene istragom su obuhvaćena dvojica prometnih policajaca u dobi od 31 i 33 godine na koje je, koristeći svoju poziciju, utjecao da ne kazne njegove poznanike.

U prvom slučaju šef je zatražio od podređenog policajca da ne sankcionira vozača koji je 3. lipnja u Bukovici zaustavljen na motociklu bez važeće prometne dozvole, a potom isto i 4. srpnja od drugog policajca koji je u Gradini zaustavio osobu zbog prekoračenja brzine.

U oba slučaja podređeni policajci poslušali su svog šefa pa nisu evidentirali utvrđene prekršaje niti su poduzeli daljnje radnje radi sankcioniranja počinitelja prometnog prekršaja, izvijestio je Uskok koji je istragu protiv trojice policajaca pokrenuo na temelju prijave vukovarsko-srijemske policije.

Virovitičko-podravska policija izvijestila je da je udaljila s dužnosti trojicu svojih službenika koje je privela pritvorskom nadzorniku nakon što je provela pretrage njihovih domova i drugih prostorija.

Policajac koji je zatekao motociklista bez dozvole kontaktirao je šefa smjene radi provjere identiteta zaustavljene osobe, a u drugom slučaju je šef smjene sam zvao podređenog policajca nakon što je saznao da je zaustavio njegovog poznanika u prebrzoj vožnji, kažu u Uskoku.

Šefa smjene terete i da je 16. srpnja upozorio svog poznanika da pokupi kutije s kolnika koje su mu ispale iz teretnog vozila na državnoj cesti te da nije u informacijski sustav MUP-a unio sadržaj dojave ni identitet počinitelja prekršaja niti je evidentirao opisani događaj čime je onemogućio prekršajno sankcioniranje svog poznanika.

Šefa smjene i dvojicu policajaca Uskok tereti za trgovanje utjecajem i zloporabu položaja i ovlasti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!