12:03 / 21.03.2018.

Autor: HRT

Šeks okrivio Jarnjaka za suđenje Sanaderu i HDZ-u

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vladimir Šeks posvjedočio je na suđenju Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi media da u stranci nikada nije čuo o navodnim crnim fondovima ili plaćanjima "na ruke".
Dugogodišnji HDZ-ov dužnosnik Vladimir Šeks posvjedočio je na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi media da u stranci nikada nije čuo o navodnim crnim fondovima ili plaćanjima na ruke. Kao krivca za postupak protiv HDZ-a prozvao je tadašnjeg glavnog tajnika Ivana Jarnjaka koji je teretio stranku da bi sa sebe skinuo bilo kakvu odgovornost.

Šeks je kazao da je Jarnjak svjedočio protiv stranke i Sanadera iako ga je nekoliko godina prije upravo on spasio od haškog progona. Svjedočeći na suđenju bivšem premijeru Šeks se prisjetio Sanaderova razgovora s haškom tužiteljicom Carlom del Ponte u kojem je tražio da se ne pokrene postupak protiv generala Ante Gotovine.

Kada je rekla da to ne dolazi u obzir, Jarnjak se interesirao za sebe. Del Ponte je odgovorila da protiv Jarnjaka nemaju ništa. To je bilo na 'speakerfonu', Sanader je razgovao na talijanskom i prenosio nam naglaske, kazao je Šeks prisjetivši se da su uz njih dvojicu razgovor slušali i Luka Bebić, ali i Jarnjak. Bio je veoma zahvalan Sanaderu, kleo se u devet generacija, a na kraju je za zahvalnost teretio Sanadera i HDZ, kazao je Šeks koji je došao svjedočiti na poziv Sanaderove obrane.

U opsežnom svjedočenju Šeks, koji je u HDZ-u od osnutka obnašao niz vodećih dužnosti, govorio je o financiranju HDZ-a, radu Predsjedništva i Sanaderovoj demokratizaciji stranke, dok je za navodne nezakonitosti kazao da o njima ništa nije znao. Na pitanja obrane Šeks je kazao da je Sanader, kada su se počeli družiti 1992., ostavljao dojam dobro situiranog čovjeka, s lijepim stanom, automobilom i zbirkom umjetnina. Potvrdio je i da je sa Sanaderom tijekom dugogodišnjeg druženja imao razmirica koje su prevladali.

Uz Sanadera i HDZ na optuženičkoj klupi u ovom su slučaju i bivši stranački rizničar i šef Carine Mladen Barišić, vlasnica Fimi medie Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!