16:56 / 17.06.2019.

Autor: D.M./HRT

Šeks: Specijalan rat protiv predsjednice

-

-

Foto: - / -

Vladimir Šeks za HRT je objasnio što je mislio kada je izjavio da će netko pokušati kompromitirati predsjednicu, koju bi u novoj utrci podupro HDZ.
Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović još nije objavila svoju kandidaturu za predsjedničke izbore. Vladimir Šeks za HRT je objasnio što je mislio kada je izjavio da će netko pokušati kompromitirati predsjednicu, koju bi u novoj utrci podupro HDZ.

- Ja mislim da se šire laži koje žele destabilizirati predsjednicu. Pritom sam ja dodao još implicite da u to ne vjerujem i mislim da će predsjednica pobijediti. Mislim da je to u funkciji jednog specijalnog rata - širenje takvih konfabulacija, takvih laži, da posjeduje netko kompromitirajuće materijale, izjavio je Vladimir Šeks.- Pa, to je stil rada HDZ-a. Dakle, stvari koje oni znaju čuvaju kao prijetnju, kao ucjenu. Meni je to zazvučalo kao ucjena iako, gledajte, gospođa predsjednica ima toliko gafova i toliko skandala da ne znam još što bi joj se moglo izvući. Ali, naše tajne službe, poznato je, u zadnjih 30 godina upravo se bave takvim stvarima, ne baš nužno nacionalnom sigurnošću, komentirao je Predrag Fred Matić.Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ustvrdio je da će Kolinda Grabar-Kitarović svoju predsjedničku kandidaturu objaviti kada ocijeni da je najprikladnije vrijeme, u čemu će imati punu potporu HDZ-a i pobijediti na izborima.

- Najprije treba istaknuti kandidaturu nakon čega slijedi proces predizborne kampanje i izrada programa i dogovori sa strankama, a o tome ćemo kada predsjednica odluči kandidirati se, odgovorio je Bačić na pitanje je li HDZ jedina stranka koja će poduprijeti Grabar-Kitarović, kako se sada čini. Nije htio komentirati predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!