21:36 / 08.10.2018.

Autor: I.M./HRT

Šeks: Sve gubi smisao ako Hrvatska nestaje

-

-

Foto: - / -

Tih dana prisjetili smo se u razgovoru s Vladimirom Šeksom u Temi dana.
Hrvatska slavi Dan neovisnosti. Spomen je to na 8. listopada 1991., kada je Sabor jednoglasno donio odluku da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje ni jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja, kao takva, više ne postoji.

Odluku o dovršetku postupka razdruživanja pročitao je Vladimir Šeks u Ininoj zgradi u Šubićevoj ulici, u koju su zastupnici prevezeni s Markova trga zbog opasnosti od vojnih napada.

Tih dana prisjetili smo se u razgovoru s Vladimirom Šeksom u Temi dana. Svaki narod ima određene datume kojima obilježava najznačajnije događaje u svojoj povijesti. 8. listopada je jedan od tih datuma, rekao je Šeks. Taj dan neće nikad zaboraviti. Bili su pomiješani osjećaji ponosa i strepnje.

Furio Radin, zastupnik u Saboru iz redova talijanske nacionalne manjine čestitao je svim građanima Hrvatske ovaj dan. Rekao je kako iako tada nije bio u politici, osjeća svu snagu koju ima taj dan. Jer su sloboda i neovisnost najveće društvene vrijednosti, rekao je Radin.

Šeks je ponovio kako je bitka za ostanak hrvatskih građana u zemlji bitka svih bitaka. 8. listopada i pobjeda u Domovinskom ratu ostat će praznina ako Hrvatska nestaje, rekao je Šeks.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!