11:19 / 17.03.2020.

Autor: HINA/HRT

Seli se bolnica na Križinama, pomaže i Torcida

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Do kraja tjedna u splitskoj bolnici na Križinama započet će testiranja na koronavirus. To će biti središnja zdravstvena ustanova za bolesnike zaražene koronavirusom.
U Splitsko-dalmatinskoj županiji i dalje nije zabilježen nijedan potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite. U samoizolaciji je 530 osoba i svi se osjećaju dobro, poručili su iz Stožera civilne zaštite.

U splitsku bolnicu na Firulama počelo je preseljenje pacijenata s lokaliteta Križine, koje se pripremaju da za četiri dalmatinske županije budu središnja zdravstvena ustanova za bolesnike zaražene koronavirusom. Do kraja tjedna u toj bolnici započet će testiranja na koronavirus. Ujutro su pred bolnicu stigli volonteri među kojima je bilo najviše pripadnika navijačke skupine Torcida, a za pomoć u preseljenju prijavili su se i igrači Košarkaškog kluba Split, kao i veterani 4. Gardijske brigade. Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović rekao je kako im se javljaju brojni građani i udruge koji žele sudjelovati i pomoći.

Do preseljenja Križina na Firule došlo je nakon što je odlučeno da lokalitet Križine postane primarna bolnica za liječenje oboljelih od koronavirusa iz četiri dalmatinske županije, pa je bolničko osoblje sve pacijente koji su bili hitni prebacilo na Firule, dok su brojni drugi izliječeni pacijenti pušteni kući.

Na Firulama će se u narednim tjednima liječiti svi hitni i teško bolesni pacijenti, a građani su zamoljeni da bolnicu rasterete svojih dolazaka. Brojni kontrolni pregledi su odgođeni do daljnjega.

Inače, koronavirusom u Hrvatskoj je do sada ukupno zaraženo 65 osoba, učinjeno je 1014 testiranja od kojih su neka još u tijeku, a 630 kontakata je pod nadzorom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!