Tržnica koja je prodavačima i kupcima promijenila život

30.12.2021.

16:33

Autor: Ana Marušić/V.K./Regionalni dnevnik

Seljačka tržnica

Seljačka tržnica

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Projekt seljačke tržnice zaživio je u Zadarskoj županiji prije gotovo osam godina. Jedinstven je u Hrvatskoj po tome što ponudu čine isključivo proizvodi OPG-ova. Provjerili smo što će se od domaće hrane naći i na blagdanskim stolovima.

Galerija
Seljačka tržnica, Foto: Regionalni dnevnik/HRT
Seljačka tržnica, Foto: Regionalni dnavnik/HRTSeljačka tržnica, Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Tržnica je otvorena subotom, kad je ovdje puno veća gužva, kažu nam, no ove su godine na dvije subote pali blagdani, pa se tržnica "preselila" u četvrtak. Manje je i prodavača i kupaca, no uzajamne ljubavi ne nedostaje.

- Jako volim ove ljude, najprije ovog dečka jer je jako vrijedan i najbolji je, govori Marija.

- I roba je dobra. Sve je odlično, naravno, pa ne bi kupila da nije tako dobro, rekla je.

A njima je tržnica promijenila život. Slažu se u tome svi.

- Otvaranje ove tržnice nam je jako puno značilo jer smo u kontaktu direktnom s kupcima , a i živimo od toga, naglašava Svemir Žepina, dopredsjednik Udruge Volim domaće.

Kontakt s kupcima znači izravan dotok novca, no i puno više od toga.

Bez obzira na ove društvene mreže, ali kontakt s ljudima je nešto i daje onu bliskost ljudima, govori Dragica Nekić, vlasnica OPG-a.

Među ovim vrijednim ljudima ima ih koji proizvode sami prodaju na tržnici. Tako im se više isplati, nego raditi preko preprodavača.  

- Imam zatvorenu plasteničku proizvodnju 5 i po tisuća kvadrata, radim deset hektara vanjske proizvodnje, imam vodu, imamo život, imam četiri sina i ja sam zadovoljan, istaknuo je Tihomir Tokić, vlasnik OPG-a.

Pa ponovimo još jednom, kupujmo domaće, jest ćemo kvalitetnije i pritom osigurati egzistenciju brojnim obiteljima.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!