13:29 / 16.04.2019.

Autor: HRT

Senat neće o Bandiću nego o financijama - sprema se prosvjed

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Organizatori prosvjeda "Stop nasilju nad Sveučilištem" najavili su da će u svibnju organizirati novi veliki prosvjed protiv dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću.
Organizatori prosvjeda "Stop nasilju nad Sveučilištem" najavili su uoči sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu da će u svibnju organizirati novi veliki prosvjed protiv dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Na današnjoj sjednici Senat će raspravljati o podizanju cijene maksimalne participacije školarina za studente koji ne ostvaruju 55 ili više ECTS bodova te o povećanju troškova poslovanja Rektorata, a s dnevnog reda sjednice maknuta je rasprava o dodjeli počasnog doktorata Bandiću.

- Nema informacije zašto je ta točka maknuta s dnevnog reda. Sve točke dnevnog reda ugrađuju se u zadnjoj minuti, rekao je uoči sjednice Senata jedan od organizatora prosvjeda Stjepan Perko. Dodao je da uz 3100 potpisa protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću postoji i peticija protiv podizanja cijena studiranja, koja je do sada prikupila oko 6000 potpisa. Naglasio je kako su studenti u katastrofalnom položaju.

- Mi smo trenutno leđima okrenuti Sveučilištu iz jednostavnog razloga što je nama leđa okrenuo rektor Damir Boras. Radimo na organizaciji prosvjeda u petom mjesecu, što će biti totalni bunt studenata, rekao je uoči sjednice Senata jedan od organizatora prosvjeda Stjepan Perko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!