12:47 / 29.10.2018.

Autor: HRT

Senator Orrin Hatch: Jako volim Hrvatsku

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U službenom je posjetu Hrvatskoj senator Orrin Hatch, najdugovječniji republikanski senator u povijesti. Susreo se državnim vrhom i primio odlikovanje za zasluge u promidžbi Hrvatske.
U službenom je posjetu Hrvatskoj senator Orrin Hatch, najdugovječniji republikanski senator u povijesti. U Banskim ga je dvorima primio predsjednik Vlade Andrej Plenković, a predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala mu je, za zasluge u promidžbi Hrvatske u SAD-u odličje Red kneza Branimira s ogrlicom.

Američki senator države Utah, Orrin Hatch, dugogodišnji zastupnik i drugi čovjek Senata, zahvalio je na priznanju te poručio kako zaista voli Hrvatsku. Istaknuo je kako je bio blizak prijatelj košarkaša Krešimira Ćosića koji je igrao na sveučilištu Brigham Young u Utahu, odakle je Hatch, i bio "prekrasna osoba, moj osobni prijatelj". "Želio bih vam reći da jako volim ovu zemlju i cijenim ljubaznost ustanove koja mi je dodijelila ovu prekrasnu medalju", rekao je senator Hatch i u šali dodao kako ne zna zaslužuje li odlikovanje, ali ga prihvaća i "cijeni tu čast".
 
Senatora Hatcha u ponedjeljak je primio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i njih su dvojica u razgovoru potvrdili visoku razinu bilateralnih, prijateljskih i partnerskih odnosa Hrvatska i SAD koje dvije zemlje obostrano izgrađuju kroz učestale razmjene posjeta na svim razinama. Jandroković je senatora Hatcha zamolio da podrži uvrštenje Hrvatske u Program izuzeća od viza, piše u priopćenju. Zatražio je i njegovu podršku u potpisivanju Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!