18:45 / 18.11.2020.

Autor: B.A./HRT

Šeremet: Unatoč svemu ponosno živimo u svom Vukovaru

-

-

Foto: - / -

Ovo su za sve Vukovarce dani ponosa, ali i tuge, rekao je ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Krunoslav Šeremet.
Ovo su za sve Vukovarce dani ponosa, ali i tuge, rekao je ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Krunoslav Šeremet u večerašnjem HRT-ovu Dnevniku.

➡️ Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
➡️ Plenković i Milošević na Ovčari: "Moramo naći zajednički put"
➡️ Veran Matić: Izražavam veliko žaljenje zbog svega što se dogodilo Vukovaru
➡️ Branitelj sa Sajmišta podržava pomirbu: "Treba ostati čovjekom"

- Dani tuge s obzirom na to da se sjećamo svih naših žrtava, svih ljudi koji su se žrtvovali za ovaj naš grad i našu državu, a i za nas mlađe generacije, koji smo unatoč svemu ponosni, ponosno živimo u svom gradu, gradimo svoje obitelji, idemo naprijed, idemo dalje i borimo se za bolje sutra, poručio je Šeremet.

On je tijekom rata izgubio oca u Vukovaru, a za njegovu sudbinu saznao je tek godinama poslije.

- Otac je nakon okupacijei Vukovara sa svojim suborcima krenuo u proboj, gdje je od strane neprijateljskih snaga zarobljen u mjestu Petrovci. Ondje je, to smo saznali 2011. godine, kada je ekshumiran i identificiran, pogubljen. Nakon 20 godina potrage napokon smo našli, tako reći, svoj mir, rekao je Šeremet.

Zahvalio je svima koji su se držali epidemioloških mjera.

- Hrvatski narod je prepoznao žrtvu grada Vukovara, to im je u srcima, oni to nose sa sobom, rekao je Šeremet.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!