Šest osoba krivotvorilo PCR testove

10.11.2021.

10:26

Autor: HRT/B.V.

Šest osoba krivotovrilo PCR testove

Šest osoba krivotovrilo PCR testove

Foto: Sasa Miljevic / Pixsell

Šest osoba, tri žene i tri muškarca, krivotvorilo je PCR testove kako bi ih preinačene koristili kao prave, javila je zagrebačka policija.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri ženske osobe (42, 36, 35 ) te nad tri muškarca ( 56, 49 i 47 ) zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“.

Naime, sumnja se da je od početka ožujka pa do kraja travnja 2021. godine, osumnjičena 36-godišnjakinja od osumnjičenih 56-godišnjaka i 47-godišnjaka zaprimila dokumente u kojem su se nalazili nalazi zdravstvene ustanove iz Mirogojske ceste u Zagrebu o negativnim PCR testovima za virus SARS-CoV-2 izdani na ime 56-godišnjaka te nalaze Zavoda za javno zdravstvo s Mirogojske ceste, također o negativnom PCR testu za virus SARS-CoV-2 izdan na ime treće osobe, s ciljem da ih prepravi kako bi ga osumnjičeni 56-godišnjak, 49-godišnjak i osumnjičena 35-godišnjakinja koristili kao prave.

Također, sumnja se da je osumnjičena 36-godišnjakinja kao zaposlenica trgovačkog društva iz Zagreba sa svog službenog e-maila, u namjeri da omogući i olakša preinaku navedenih PCR testova, nalaze dostavila na službeni e-mail kojeg koristi osumnjičena 42-godišnjakinja, također zaposlenica trgovačkog društva iz Zagreba. Osumnjičena 42-godišnjakinja je preinačila dostavljene joj PCR testove s ciljem da se takve uporabi kao prave i tako preinačene nalaze dostavila putem svoje službene e-mail adrese na službenu e-mail adresu osumnjičene 36-godišnjakinje.

Tada je ona krivotvorene nalaze dostavila na e-mail ustanove za brigu o starijim osobama na širem zagrebačkom području gdje bi ih preuzeo osumnjičeni 56-godišnjak te ih proslijedio 49-godišnjaku i 35-godišnjakinji, priopćila je policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!