Šest prijava na natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak

22.09.2021.

17:22

Autor: Hina/HRT

Šest kandidata za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak

Šest kandidata za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak

Foto: Goran Stanz / PIXSELL

Šest je prijava stiglo na natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, izjavila je u srijedu Hini Sanja Kolaček, predsjednica Upravnog vijeća bolnice koje će o izboru novoga ravnatelja odlučivati za desetak dana.


- Prijave su danas otvorene i sve imaju traženu dokumentaciju te je prosuđeno da su sve pravovaljane, rekla je Kolaček.


Prijave su poslali: Saša Lamza, Boro Nogalo, Ada Barić Grgurević, Ivan Pavić, Darko Richter i Mirjana Turkalj.


Natječaj je zatvoren prije desetak dana, razgovori s kandidatima održat će se idući utorak, a odluka o izboru novoga ravnatelja trebala bi biti donesena nekoliko dana nakon obavljenih intervjua.


Tko su prijavljeni kandidati


S obzirom na to da je izbor ravnatelja u tijeku, Kolaček nije htjela govoriti pobliže o kandidatima. No, poznato je da se Boro Nogalo, bivši dugogodišnji ravnatelj bolnice, koji je bio suspendiran i smijenjen, prije dva tjedna vratio u bolnicu i sada vodi Odjel fizikalne terapije. Anesteziologinja Ada Barić Grgurević bivša je predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu u aktualnoj Upravi Dječje bolnice Srebrnjak. Saša Lamza je ekonomist iz Osijeka, Mirjana Turkalj pedijatrica iz "Srebrnjaka", Ivan Pavić pedijatar iz Dječje bolnice u Klaićevoj, a Darko Richter pedijatar u mirovini.


Na čelu Dječje bolnice Srebrnjak sada je v.d. ravnateljice Duška Markov Glavaš, koju je Upravno vijeće imenovalo u srpnju, nakon što je Ivo Dumić-Čule podnio ostavku na dužnost ravnatelja

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!