Šesta obljetnica premijerskog mandata Andreja Plenkovića

19.10.2022.

19:43

Autor: Šime Vičević/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Dnevnik / HRT

Šesta obljetnica premijerskog mandata Andreja Plenkovića bila je prilika vladajućima za isticanje učinjenog - a oporbi za kritiziranje. HRT-ov reporter Šime Vičević kazao je u središnjem Dnevniku HRT-a kako Vlada proteklih šest godina ocjenjuje uspješno, s druge strane oporba niže kritike. Tako je bilo i danas

Predsjednik Vlade i ministri naglašavaju da se živi u teškim vremenima i da na živote svih građana utječu pandemija, potresi u Zagrebu i na Banovini, ali i globalne okolnosti rata u Ukrajini.

Oporba, kao broj jedan, ističe korupciju i brojne afere. Dodaju da Vlada nije fokusirana na ciljeve i da to dovodi posljedično do velikih problema, kao što je iseljavanje.

Predsjednik Vlade naglašava postignuća, ali i nove inicijative. Prije svega to je podizanje minimalne plaće na 4. 219 kuna. Cilj do kraja mandata Vlade je da prosječna hrvatska plaća bude 8. 200 kuna.

Tu je i uvođenje jednog besplatnog obroka za 311 tisuća učenika osnovnih škola od početka drugog polugodišta ove školske godine. Rekao je to danas premijer na sjednici Vlade. 

- Jučer smo imali redovito godišnje izvješće o radu Vlade. Ono je koincidiralo sa šestom godinom našega mandata. Smatram da smo predstavili saborskim zastupnicama i zastupnicima sve ono što je relevantno, što je bitno, na čemu se radi i što još treba napraviti, naglasio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković

Danas poslijepodne predsjednik Milanović komentirao je rad premijera i njegove Vlade.

- Ovog puta imam za njega, dakle, novu titulu. To je ovog puta nije zaštitnik, nego kralj lopova.I to se ponavlja već šest godina. I s tim lopovlukom i otimačinom u slučaju Agrokor i Borg grupe je započeo njegov nečasni put, naglasio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!