14:30 / 22.04.2020.

Autor: HRT

Šesti dan zaredom u Brodsko-posavskoj županiji nema novooboljelih

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Šesti dan zaredom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19.
Šesti dan zaredom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19.

• Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

U proteklih 13 dana na području Županije zabilježen je samo jedan slučaj bolesti.

U Brodsko-posavskoj županiji do sada je zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva - 16 aktivnih slučajeva, 3 izliječene osobe i jedna koja je preminula.

Na službenoj stranici Vlade RH Koronavirus.hr podaci za Brodsko-posavsku županiju razlikuju se od ovih zbog činjenice da pojedine pozitivne osobe koje imaju službeno prebivalište na području Brodsko-posavske županije trenutno borave odnosno žive i rade izvan Županije gdje su i oboljele, ali se podaci za takve osobe pripisuju županiji u kojoj imaju prebivalište.

U županijskoj karanteni je trenutačno 5 osoba, a jedna je hospitalizirana zbog zdravstvenih razloga koji nisu vezani za bolest COVID-19.

Na temelju Upute Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, ukida se noćna smjena u izdvojenim ordinacijama za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom odnosno u tzv. COVID-19 ambulantama pri domovima zdravlja. Navedene će ambulante nadalje raditi u jutarnjoj smjeni od 8 do 14 sati te u popodnevnoj smjeni od 14 do 20 sati. 
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!