Šestorica Afganistanaca spašena iz Save

14.12.2022.

20:34

Autor: HRT/Hina/J.L.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ajdin Kamber / SHUTTERSTOCK

Pripadnici brodsko-posavske Policijske uprave iz Save su u utorak oko 22 sata spasili još jednu skupinu migranata koji su u Hrvatsku ilegalno ušli iz Bosne i Hercegovine, izvijestila je u srijedu glasnogovornica te Policijske uprave Kata Nujić.


- Policajci iz Postaje granične policije Stara Gradiška, nakon dojave i zatražene pomoći za spašavanje osoba iz Save, odmah su uputili službeno plovilo prema šumskom predjelu Radinje (najbliže mjesto Siče). U poplavljenom i nepristupačnom terenu oko 200 metara od rijeke Save uočili su šest muških osoba kojima su pomogli da se iz vode popnu na službeno policijsko plovilo te su ih odvezli na sigurno do mjesta Davora, rekla je glasnogovornica Nujić.

Nakon pružene pomoći i službene obrade, policajci su utvrdili da se radi o šestorici Afganistanaca koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

- Napominjemo kako su ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost za život osoba, rekla je Nujić.

Pozvala je one koji pokušavaju nezakonito ući u Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i život i zdravlje članova svoje obitelji.

Policija poziva aktiviste iz nevladinih organizacija koji policiju često obavještavaju o točnim koordinatama migranata koji se nađu u opasnosti da upozore migrante na opasnosti kojima se mogu izložiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!