18:21 / 27.10.2020.

Autor: Irena Košar/T.V./Dnevnik/HRT

Šetnja po trgovačkim centrima unatoč epidemiji

-

-

Foto: - / -

Za kupnju ili samo šetnju po trgovačkim centrima nošenje maski do sada je već trebalo postati navika. No neke i za to treba dodatno upozoravati, što najviše ljuti one koji se toga drže.
Za kupnju ili samo šetnju po trgovačkim centrima nošenje maski do sada je već trebalo postati navika. No neke i za to treba dodatno upozoravati, što najviše ljuti one koji se toga drže.

Bez obzira na to ima li gužve ili ne, zaštitar Alen neumormno obilazi cijeli trgovački centar u kojem radi. Provjerava drže li se posjetitelji propisanih mjera.

- Dosta ih poštuje mjere, recimo oko 80% posjetitelja, otkriva zaštitar Alen Petrinec.

Razlozi dolaska u trgovačke centre i u doba epidemije različiti su, od kupnje do šetnje.

- Ma malo hodam, za moje godine nisu shoping centri, ja idem tek toliko da noge malo protegnem, ništa drugo, kaže umirovljenik Miško.

- Makar sam rizična skupina, ali nekako nije me strah, ne znam. Vi ste rizična skupna? Kako vi pazite na sebe? Uvijek maska, gdje god da idem, rekao nam je Roko

Iako su na ulazima u trgovine postavljena dezinfekcijska sredstva za ruke i jasno su istaknute obavijesti o obveznom nošenju maske, nađu se i oni koji ne poštuju propisane mjere.

- Mlad sam, znam podatke tako da se ja ne bojim, a i ne družim se sa starijima, smatra Tin. Na pitanje novinarke zašto misli da ne treba nositi masku u shoping centrima, ustvrdio je da ne prilazi ljudima, pa ne treba nositi masku.

- Pa kupci baš ne poštuju u potpunosti epodemiološke mjere, desi se da ne nemaju baš svi maske ili ih djelomično nose, odnosno ispod nosa, otkriva nam prodavačica Karla. 

- Zamolimo ih da izađu van, ili da si nabave maske. Većinom onda poslušaju i stave masku, pa mogu nastaviti sa posjetom centru, ističe zaštitar Alen. 

Iz kojeg god razloga posjećujete trgovačke centre, epidemiološke mjere jednako vrijede za sve. Poštujući propise ne štitimo samo sebe, nego i sve oko nas. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!