16:14 / 28.09.2018.

Autor: HRT

"Šibenik je preporođeni grad"

-

-

Foto: - / -

Šibenčani sutra slave Dan grada i blagdan svetog Mihovila. U kazalištu je održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Uzvanicima se prigodnim riječima obratio i gradonačelnik Željko Burić.
Šibenčani sutra slave Dan grada i blagdan svetog Mihovila. U kazalištu je održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Uzvanicima se prigodnim riječima obratio i gradonačelnik Željko Burić.
Istaknuo je da je Šibenik pokazao da zna kako na specifičan i inovativan način upravljati kulturnim i povijesnim nasljeđem, a kamen temeljac razvoja grada, uz stvaranje novog centra visokog obrazovanja, bit će realizacija projekta Batižele. Promijenili smo razmišljanje ljudi i stav o Šibeniku, ne samo u gradu već diljem naše zemlje. Prijelomnica je projekt Batižele, prostor gdje je nekad bila crna industrija postat će prostor novog koncepta življenja. Šibenik je preporođeni grad koji hrabro kroči naprijed i koji je sasvim sigurno osigurao svoju budućnost, kazao je gradonačelnik.

Na sjednici je bio i ministar državne imovine Goran Marić koji je rad na projektu Batižele izdvojio kao jedno od najugodnijih iskustava obnašanja ministarske funkcije. U posljednjih godinu i pol često sam tu, a upoznao sam novi Šibenik, nove impulse i ljude koji znaju što žele. Kada zaživi projekt Batižele, Šibenik više neće biti isti grad. Postat će grad novih vizura, novog potencijala i dinamike, rekao je ministar.Okupljenima su se obratili i predsjednik Gradskog vijeća Dragan Zlatović, župan Goran Pauk, šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

Zaslužnim građanima uručene su godišnje nagrade. Nagrada za životno djelo Grada Šibenika uručena je mons. Anti Ivasu, šibenskom biskupu u miru, za dugogodišnje iznimne zasluge u duhovnoj, humanitarnoj, obrazovnoj i vjerskoj obnovi grada Šibenika. Nagrada Grada Šibenika uručena je: Pavlu Mašiću za iznimna postignuća na području kulture i glazbene umjetnosti te Rudolfu Štefanu za iznimna postignuća u gastronomiji i promicanju Šibenika kao posebne turističke destinacije. Plaketa Grada Šibenika dodijeljena je udruzi „Hrvatska žena“ u povodu 25. godina domoljubnog djelovanja na humanitarnom, socijalnom i kulturnom području, dok je Grb Grada Šibenika uručen Ivi Kurelac za svekoliki doprinos izučavanju šibenske srednjovjekovne povijesti i znanstveno-stručnu suradnju u obilježavanju 950. godina od prvog spomena grada Šibenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!