11:35 / 16.04.2020.

Autor: HRT

Šibenik: Jedan novooboljeli od koronavirusa

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 494 osoba, od čega je 340 osoba kontakt s oboljelima, a u samoizolaciji je ukupno 410 osoba.
U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, oboljela osoba je s područja općine Ružić pa je sada u toj županiji ukupno 80 oboljelih, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Jedan je pacijent otpušten na kućnu njegu, a dva su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije u Šibensko-kninskoj županiji ozdravilo je 16 osoba, izvijestio je županijski Stožer.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 494 osoba, od čega je 340 osoba kontakt s oboljelima, a u samoizolaciji je ukupno 410 osoba.

U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da je jedna osoba kršila navedenu mjeru.

Što se tiče oboljelih zdravstvenih radnika na području Šibensko-kninske županije, u Općoj veteranskoj bolnici Hrvatski ponos u Kninu 13 je zdravstvenih djelatnika oboljelih, a 67 zdravstvenih djelatnika je pod mjerama samoizolacije. U OB Šibensko-kninske županije je jedan oboljeli zdravstveni djelatnik, a 22 su u samoizolaciji.

U Domu zdravlja Šibenik jedan je zdravstveni djelatnik pod mjerama samoizolacije, u Domu zdravlja Drniš troje zdravstvenih djelatnika, a u Domu zdravlja Knin nitko od zdravstvenih djelatnika nije pod mjerama samoizolacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!