Šibenik napokon ima izlaz na Jadransku magistralu

25.05.2021.

16:31

Autor: Ana Bralić/Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Šibenski Čvor Rokići

Šibenski Čvor Rokići

Foto: HTV / HRT

U Šibeniku je realiziran još jedan veliki prometni projekt. Čvor Rokići investicija je vrijedna oko 30 milijuna kuna koju su financirale Hrvatske ceste. S njom je grad dobio potpuno novo prometno raskrižje i odgovarajući izlaz na Jadransku magistralu.


Prije ljeta i većih prometnih gužvi "otpetljao" se čvor Rokići.


- Manje od 10 mjeseci od uvođenja izvođača u posao, iako je rok bio 12 mjeseci, praktički možemo reći da je ovo čvorište u punoj funkciji, rekao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.


-  Preostalo je još izvesti na pokosima zaštitu s mrežama, sve ostalo je u punoj funkciji, možemo to tako reći, zadnjih 7-10 dana, kompletna vertikalna i horizontalna signalizacija, oprema, javna rasvjeta, navodi Nenad Goleš iz Hrvatskih autocesta, voditelj projekta.


Smanjit će se  prometne gužve kroz samo središte Šibenika izgradnjom čvora Rokići jer su stanovnici tog dijela grada do zapadnog izlaza na Jadransku magistralu pa dalje do Vodica ili Zadra mogli samo kroz gradsko središte. Osim bolje protočnosti prometa, povećana je i sigurnost uređenjem pješačkih koridora do tradicionalnih brdskih staza.  


-  I izgradnjom triju pješačkih pothodnika omogućuje se jedan preduvjet za budući razvoj, od privođenja svrsi cjelokupne površine na čvoru Rokići, kazao je Goleš.


- To će biti velik zahvat, dakle tu se radi o investiciji od oko 100 milijuna kuna; čvor Mandalina isto tako nam je u fokusu kao jedno od najzagušenijih raskrižja u Šibeniku, također se priprema dokumentacija, navodi Škorić.


A uskoro se potpisuje i ugovor s izvođačem radova pješačko-biciklističke staze duž Jadranske magistrale na Brodarici. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!