Policija pritvorila 48-godišnjaka nakon zapljene dva kilograma heroina

18.04.2023.

12:39

Autor: T.V./HRT/Hina

Rekordna zapljena heroina u Šibeniku

Rekordna zapljena heroina u Šibeniku

Foto: HTV / HRT

Šibenska policija pritvorila je 48-godišnjaka nakon zapljene više od dva kilograma heroina te manje količine kokaina i marihuane.

Policija je najprije pregledala vozilo 48-godišnjaka, nasumično zaustavljenog tijekom policijske kontrole prometa.

Muškarac je dobrovoljno predao 13,6 grama heroina, a nakon što su kod njega uočeni sumnjivi paketići, policija je po nalogu Županijskog suda, i uz pomoć policijskog psa Boyja, pretražila još tri lokacije na kojima je pronađeno ukupno 2,2 kilograma heroina, 267 grama marihuane, zatim 0,65 grama kokaina te aparat za vakumiranje s vrećicama i veća količina novčanog iznosa u eurima.

- Pronašli smo 2267 grama droge heroina, 267 grama droge marihuane i 0.65 grama kokaina. Uz to smo pronašli i uređaje za vakuumiranje i vrećice u koje bi se to pakiralo te jednu određenu količinu novčanog iznosa u eurima. S obzirom na to da se radi o većoj količini heroina, u posljednjih preko 20 i više godina to je stvarno rekordna zapljena na području PU Šibensko-kninske, rekao je Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko-kninske.

Uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko- kninske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!