Šibenska policija privela dvije osobe zbog napada na novinarku Maju Sever

02.08.2022.

12:46

Autor: Hina/HRT

Maja Sever

Maja Sever

Foto: Davorin Visnjic / Pixsell

Šibensko-kninska policija dovela je dvije osobe u policijsku postaju na ispitivanje kako bi utvrdila sve okolnosti događaja na otoku Tijatu, gdje je po pisanju medija u ponedjeljak napadnuta novinarka HRT-a Maja Sever dok je fotografirala uzurpaciju obale i pomorskog dobra.

Policija je odgovorila medijima da je u tijeku kriminalističko istraživanje događaja te su dvije osobe dovedene u prostore policije radi utvrđivanja svih okolnosti nakon čega će javnost biti obavještena o poduzetom.

Novinarka HRT-a Maja Sever u ponedjeljak je u društvu sutkinje Sandre Artuković otišla vidjeti radi li restoran Spirito na otoku Tijatu kojeg je zatvorio državni inspektorat jer nema minimalne tehničke uvjete. Tada ih je po riječima svjedoka napao vlasnik restorana koji je došao do njihovog broda te im uzeo mobitel i bacio ga.

Sever je rekla da je policija koju je zvala muškarcu objasnila da je to javna površina i da im ne može nitko zabraniti fotografiranje.

- Nisam nikome slikala lice, već kako slikam plažu. Nisam bila na istraživačkom zadatku, pojasnila je jučer Maja Sever.

Po pisanju medija vlasnik restorana smatra da je uvala u kojoj se nalazi restoran njihova iako u zemljišnim knjigama nije vlasnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!