17:23 / 15.09.2018.

Autor: HRT

Šibenska tvrđava svetog Ivana još na čekanju

-

-

Foto: - / -

Rok za dovršetak treće i posljednje neobnovljene kopnene šibenske utvrde stoga se još ne zna.
Iako je još prije dvije godine potpisan ugovor za obnovu šibenske tvrđave svetog Ivana europskim novcem, radovi nisu počeli. Projekt je mijenjan, usklađuju se troškovnici zbog rasta cijene građevinskih radova - pravdaju se u gradskoj upravi. Rok za dovršetak treće i posljednje neobnovljene kopnene šibenske utvrde stoga se još ne zna.

Šibenčani pomalo nestrpljivi - jedva čekaju uređenje tvrđave svetog Ivana. Trebala je biti uređena do jeseni 2019.

No to se neće dogoditi jer se projekt mijenjao bez znanja projektanta. Kako bi se ubacili neki turistički sadržaji koji donose više bodova europskom projektu.

Vrijeme je potrošeno i na usklađivanje troškovnika. Jer su u međuvremenu narasle cijene građevinskih radova.  A dobiveni iznos novca ne smije se premašiti. Pa je kašnjenje obnove tvrđave postalo i političko pitanje zbog kojega oporba proziva gradsku vlast.

U gradskoj upravi tvrde - neće trebati odgovarati nitko. Europa je produžila rok za dovršetak projekta pa će se do kraja godine raspisati natječaj za izvođača radova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!