16:24 / 13.01.2020.

Autor: Perina Pribilović/IMS/HRT

Šibenski Odeon za budućnost

-

-

Foto: - / -

Prostor ima ukupno 600 m2. Dvorana će imati poseban modularni pod koji mijenja oblik prema potrebi priredbe.
Ove će godine Šibenik dobiti još jednu vrijednu javnu dvoranu za kulturne i društvene priredbe. Završeno je preuređenje bivšeg kina Odeon u multimedijsku dvoranu. U 7 godina adaptacije uloženo je gotovo 10 milijuna kuna. A trebat će još pet i pol milijuna za opremanje tog multifunkcionalog prostora.

Na uređenju se radilo 7 godina, novac je dolazio u pet faza.  Od 9 i pol milijuna kuna 4 milijuna dalo je ministarstvo. Dvorana na rivi - tako je ipak spašena. Prostor ima ukupno 600 m2. Dvorana će imati poseban modularni pod koji mijenja oblik prema potrebi priredbe. Njome će upravljati ustanova koja već godinama puni šibenske tvrđave. A dvoranu vidi kao mjesto za sve umjetnosti i razne programe.

- Da bude otvorena za različite umjetničke i kulturne forme - od koncerata do filmova, predstava, različitih izložbi i novih medija. Nema ograničenja, kaže ravnateljica JU Tvrđava kulture Šibenik Gorana Barišić. Za modernu tehniku i programe, već je osigurano 5 i pol milijuna kuna. A nakon opremanja - u drugom dijelu godine trebala bi  konačno i proraditi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!