Šibenski serijski razbojnik od 2009. opljačkao 1,3 milijuna kuna

25.03.2022.

14:42

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Policija je uhitila 53-godišnjaka kojega sumnjiči da je u devet razbojničkih prepada ukrao čak 1,3 milijuna kuna od 2009. do prošle godine kada je u prosincu maskiran u policajca opljačkao OTP banku u Šibeniku.

- Uhićenje serijskog razbojnika kojemu je sud već odredio jednomjesečni istražni zatvor načelnik šibenske policije Ivica Kostanić ocijenio je, na konferenciji za novinare, jednim od najboljih rezultata šibensko-kninske policijske uprave.

Osim za devet razbojništava u novčarskim ustanovama u rasponu od čak 13 godina - od 3. kolovoza 2009. do 17. prosinca 2021. 53-godišnjak je osumnjičen i za nabavljanje vatrenog oružja i eksplozivnih tvari.

U posljednjoj pljački OTP banke u Šibeniku na Trgu Dražena Petrovića imao je i pomagača, 52-godišnjaka koji mu je javljao kretanje policije pa je i on kazneno prijavljen.

Prvu pljačku osumnjičeni 53-godišnjak počinio je maskiran motociklistikom kacigom i naoružan automatskom puškom 2009. u banci u Šibeniku, gdje je 2012. nastavio zločinački niz u turističkoj agenciji, a potom i mjenjačnici.

Godinu kasnije u Šibeniku je navodno opljačkao poslovnicu igara na sreću, banku i poštu, a 2014. banku u Tribunju. U tom je mjestu opljačkao banku i u rujnu 2016. dok je u studenome 2018. banku navodno opljačkao i u Skradinu.

Najveći pojedinačni plijen od preko 350 tisuća kuna uzeo je u prosincu prošle godine iz banke u Šibeniku maskiran u policijsku odoru.

Policija je tijekom istraživanja u Šibeniku i Vodicama pretražila ukupno tri stana, jednu poljsku kućicu i automobil, a obavili su i očevid na jednom vozilu.

Pretragom u Skradinu od tri osobe zaplijenjeno je oružje i oprema korištena u pljačkama - pet pištolja, motoristička kaciga, dijelovi policijske odore, jakne, kišna kabanica i platnena vrećica za novac.

Policija je pritom zaplijenila 14.655 eura, 2.726 dolara i 8000 kuna, a pronašli su i strojnicu s prigušivačem, dvije ručne bombe, zolju, veću količinu streljiva te novčanik s dokumentima jednog građanina.

U policiji kažu da su privremeno zaplijenili i BMW za kojeg sumnjaju da je kupljen ukradenim novcem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!