Pripravnost stomatološke službe i neradnim danima

25.03.2023.

17:44

Autor: Anamarija Škorić/Regionalni dnevnik/HRT/I.B.

Dežurni stomatolozi

Dežurni stomatolozi

Foto: Robert Anic / Pixsell

Mnogi su se našli u situaciji da ih zub zaboli baš nedjeljom ili blagdanom, no u nekim djelovima Hrvatske pacijenti ipak imaju i sreće. Šibensko-kninska županija - treća je, nakon Varaždinske i Zadarske, uvela nadstandard u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i osigurala pripravnost stomatološke službe i neradnim danima.

Zubobolja za radno vrijeme - "ne mari"!

Što prije početi s liječenjem, većinom znači i da će bol prije prestati.

Spasonosni pregled ili zahvat, od ovoga mjeseca u Šibeniku dostupan je i nedjeljom, blagdanom i praznikom, od 8 do 20 sati. No, mnogi za to još nisu čuli.

Budući da je riječ o pripravnosti - postupak nalaže da stomatologa treba najprije kontaktirati telefonom.

U akutna se stanja ubrajaju traume, krvarenja, kao i:

- Bol - neizdrživa akutna bol koju jednostavno ili je od ontogenog podrijetla ili od neke upale potrebno terapijiski tretirati, ističe stomatologinja iz Šibenika dr. Sanja Makelja Sikavica.

U pripravnosti je 13 stomatoloških timova.

Podaci o rasporedu ambulanti u pripravnosti i kontakti, dostupni su na internetskim stranicama i oglasnim pločama šibenskoga Doma zdravlja, kao i na objedinjenom hitnom prijmu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!