Silovatelju pasa u ponovljenom postupku ponovno maksimalna kazna

11.05.2023.

22:14

Autor: HRT/V.G./Hina

Općinski kazneni sud

Općinski kazneni sud

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je u srijedu u odsutnosti na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od godine dana osudio I.I. (47) zbog višekratnog seksualnog zlostavljanja pasa, izvijestilo je u četvrtak Državno odvjetništvo (DORH).

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitet okrivljenika, izvijestio da je I.I. osuđen da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja od točno neutvrđenog dana 2009. godine do 21. rujna 2015. na različitim adresama na području Hrvatske te u Zagrebu, a sve u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona te pristajući da psu nanese nepotrebne boli i patnje.

DORH ističe da je presudom zagrebačkog Općinskog suda I.I. izrečena kazna zatvora u najduljem trajanju kako je propisano Kaznenim zakonom.

Riječ je o presudi u ponovljenom postupku koja je prema navodima medija izrečena četiri mjeseca pred zastaru.

I.I. je u prvom postupku na istom sudu u rujnu 2021. godine također nepravomoćno osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja pasa, ali i načina počinjena nedjela koje je detaljno opisivao u e-pošti.

I.I., koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu i zaposlenik je Europskog parlamenta, u prvom postupku je kao olakotna okolnost nađena samo dosadašnja neosuđivanost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!