Šimpraga: Nadam se da će iduće godine u Brezovicu doći predsjednik i premijer

22.06.2023.

12:55

Autor: Hina/HRT

Anja Šimpraga

Anja Šimpraga

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga u četvrtak je u Brezovici, gdje je bila izaslanica premijera na obilježavanju Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, izjavila da na antifašizmu počivaju vrijednosti Europske unije i Hrvatske, te kako se nada da će iduće godine biti prilike da se na svečanosti pridruže i predsjednik države i premijer.

- Meni, lično, kao Dalmatinki ovaj dan znači puno. Posjećujem i Dan Ustanka u Srbu svake godine, ali posjećujem i mjesta gdje su stradali ljudi u Drugom svjetskom ratu, izjavila je novinarima potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga te čestitala svim građanima Dan antifašističke borbe.

Na pitanje novinara o izostanku premijera, Šimpraga je objasnila da svi imaju obaveze te ih podijele međusobno.

- Prošle godine je u premijerovo ime bio ministar Malenica, ove godine sam ja. Iduće godine, nadam se da će biti prilike da nam se pridruži državni vrh, odnosno predsjednik države i premijer, kazala je.

Rekla je i da se u Brezovici okupio velik broj ljudi, dužnosnika, antifašista te da su poslali određene poruke na što imaju pravo.

- Gradonačelnica je danas bila izaslanica predsjednika Republike Hrvatske. Ima pravo reći i iskazati svoj stav, isto tako u ime Vlade RH obratila sam se ja, komentirala je potpredsjednica Vlade pitanje novinara o današnjem govoru gradonačelnice Siska povodom Dana antifašističke borbe u Brezovici.

Šimpraga je poručila da je svake godine kao članica vijeća i pripadnica srpske zajednice išla na Dan ustanka. "Ovisno o obavezama koje imam sada kao potpredsjednica vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava, ako bude prigodno i ako se tako odlučimo, naravno da ćemo ići", zaključila je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!