20:44 / 05.07.2020.

Autor: HRT

Sinčić: I bez mandata borit ćemo se za građane

-

-

Foto: - / -

Izrazio je nezadovoljstvo lošim rezultatima izbora ocijenivši da je tomu uvelike pridonio i Nacionalni stožer civilne zaštite.
Koalicija "Dosta pljačke" koju uz Živi zid čine i stranka Promijenimo Hrvatsku, Nezavisna lista Stipe Petrine, Hrvatska stranka Stjepana Radića, Akcija mladih, Hrvatska stranka svih Čakavaca, kajkavaca i štokavaca, te Stranka Ivana Pernara, zasad ne osvaja nijedan mandat.

- Izborna noć uz HRT

Unatoč tome predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić poručuje da će se i dalje boriti za hrvatske građane. Izrazio je nezadovoljstvo lošim rezultatima izbora ocijenivši da je tomu uvelike pridonio i Nacionalni stožer civilne zaštite. No, poručio je da neće promijeniti stajališta i da će se i dalje boriti za građane Hrvatske.Ustvrdivši da su vladajući "strahom od koronavirusa" manipulirali izborima, Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku ocijenio je kako je to razlog vrlo malog odaziva na izbore. Upitao je kako se izlaskom samo 45 posto građana na izbore, postavlja pitanje jesu li izbori legitimni.

Vladimira Palfi Sinčić: Najteža godina u povijesti Živog zida

-
Iza Živog zida je jedna teška godina, vjerojatno najteža u povijesti Živog zida i mi smo, svjesni te činjenice, ušli u političku kampanju. Mirni i realtivno pomireni sa situacijom koja nas čeka. I bili smo psihički spremni na sve zapravo. I na pet mandata, isto tako i na nula mandata, kazala je Vladimira Palfi Sinčić.

Upitana misli li da im je naštetio razlaz nakon europskih izbora, kaže da "naravno da jest".

- Mi smo odavno preko toga prešli i krenuli smo dalje raditi. Međutim ta se priča stalno ponavljala u medijima, stalno su je mediji bacali u prvi plan. Kad god je neki analitičar spominjao Živi zid, uvijek je bio kontekst svađe i raskola, iako Živi zid nikada nije doživio takav raskol. Otišlo je par ljudi međutim nikad nismo uspjeli prebroditi tu situaciju, kazala je dodavši da su spremni na bilo što što se dogodi nakon službenih izbornih rezultata.Ne misli da su tijekom kampanje puno pogriješili, jednostvano su se, kaže, u politici pojavila nova lica. Živi zid na prošlim parlamentarnim izborima osvojio je 8 mandata.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!