Sinčić prebacuje donaciju kuće drugoj obitelji

19.02.2022.

13:15

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Ivan Vilibor Sinčić obratio se medijima vezano uz kuću koju je obećao izgraditi obitelji u Petrinji

Ivan Vilibor Sinčić obratio se medijima vezano uz kuću koju je obećao izgraditi obitelji u Petrinji

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić izjavio je u Zagrebu da se povlači iz donacije kojom je imao namjeru obnoviti jednu kuću kod Petrinje te da resurse prebacuje na obnovu kuće drugoj obitelj u Glini.

Sinčić je izjavio da su shvatili da su počeli raditi s "krivim ljudima", a to nisu odmah provjeravali u žaru da što prije pomognu.

- Ne možemo dopustiti da netko komu smo dali novac i tko ima kuću prijeti našim volonterima i da se bahati - kazao je Sinčić na konferenciji za novinare ispred Ministarstva gospodarstva u Zagrebu.

Pokazao je obavijest Općinskog državnog odvjetnika u Sisku u kojoj stoji da je protiv osobe kojoj su počeli graditi kuću, mlađeg punoljetnika S.K., podignuta optužnica pred Općinskim sudom u Sisku zbog kaznenog djela prijetnji.

Sinčić je, najavio da će sagraditi kuću mladoj obitelji u Glini s malim djetetom, te da će o tome na vrijeme izvijestiti javnost.

- Dosadašnju konstrukciju od industrijske konoplje prenijet će, kaže, na novo gradilište. Takvi materijali mogu se koristiti po suhom vremenu, pa će gradnja vjerojatno početi na proljeće - rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!