Sinčić pozvao povjerenika Peruška da se očituje o Dalekovodu

22.03.2018.

12:05

Autor: HRT

default error photo
Ivan Vilibor Sinčić pozvao je u Saboru povjerenika za Agrokor Fabrisa Peruška da se očituje o tome što se događa u Dalekovodu jer, kako je rekao, vlasnik te tvrtke upravo je Agrokor.
Saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić pozvao je u Saboru povjerenika za Agrokor Fabrisa Peruška da se očituje o tome što se događa u Dalekovodu jer, kako je rekao, vlasnik te tvrtke upravo je Agrokor.

"Tražim od Fabrisa Peruška da se očituje što se događa u  Dalekovodu, je li znao tko se instalira u Upravu poduzeća, je li bilo izvlačenja novca za potrebe Agrokora, kakva je njegova uloga u cijelom procesu. Zatražit ću i od financijske inspekcije da ispita situaciju u Dalekovodu, kazao je Sinčić nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba Živog zida i SNAGA-e.

Kako je objasnio, u Dalekovod proizvodnji d.o.o. svoje vlasničke udjele ima Dalekovod d.d., a 60 posto dionica Dalekovoda d.d. drži konsolidator koji je dio koncerna Agrokor i gdje je na Trgovačkom sudu upisan povjerenik Peruško.

Situacija u Dalekovodu nije dobra, već 2010. radnici su morali pristati na smanjenje plaća od 30 posto, a sada se traži od njih da pristanu na još toliko smanjenje. Neizvjesna je budućnost 580 radnika koji rade za Dalekovod proizvodnju, upozorio je Sinčić.

Spomenuo je i imenovanje Gorana Kolaka u Upravu Dalekovod proizvodnje, koji je ujedno član savjetničkog tima ministra obrane Damira Krstičevića i član Vijeća za domovinsku sigurnost predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ustvrdivši gdje klijentelizam prođe, tu trava ne raste.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!