13:24 / 11.07.2020.

Autor: Hina/HRT

Sindikalna povjerenica: Nakon smjene dekanice, nitko ne upravlja FF-om

-

-

Foto: - / -

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras je za obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta imenovao Miljenka Šimpragu.
Glavna sindikalna povjerenica Filozofskog fakulteta u Zagrebu dr. sc. Ivana Bašić upozorila je u priopćenju da nakon suspenzije dekanice trenutno nitko ne upravlja jednom od najvažnijih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj niti itko snosi odgovornost za stanje na ustanovi.

-
Nakon odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu o suspenziji dekanice Vesne Vlahović-Štetić upozoravamo javnost da trenutno nitko ne upravlja jednom od najvažnijih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj niti itko snosi odgovornost za stanje na ustanovi, kako sigurnosno tako i u radno-pravnom smislu - priopćila je Bašić.

Dodala je i da je nakon odluke o suspenziji imenovan v.d. dekana, koji se, kako je rekla, nije pojavio niti prvi dan po objavi suspenzije, a niti jučer.

- To znači da će do ponedjeljka puna četiri dana ustanova biti bez upravljanja, a bojimo se i dulje. Skrećemo pozornost da ostavljanje Fakulteta bez upravljanja predstavlja sliku i priliku nekompetentnosti i neodgovornosti u provođenju rektorove odluke - ustvrdila je Bašić u priopćenju kojeg je potpisala u ime Sindikalne podružnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
Divjak: Sramota je da se stanje s Filozofskim fakultetom rješava neakademski
Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras je za obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta imenovao Miljenka Šimpragu.

Dekanicu Vlahović-Štetić suspendirao je
zbog, kako je navedeno, kršenja zakona i Statuta Sveučilišta u Zagrebu. Odluka o suspenziji temelji se na presudi Županijskog suda u Zagrebu od 26. lipnja kojom je Vesna Vlahović-Štetić pravomoćno osuđena za mobing Ante Čovića, kao zaposlenika Fakulteta, čime je ugrožavala dostojanstvo zaposlenika u sferi komuniciranja, održavanja socijalnih odnosa i kvalitete profesionalnog statusa, navedeno je u priopćenju Sveučilišta.

Vlahović-Štetić na čelo Fakulteta došla je 1. listopada 2017.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!