Sindikat Preporod pridružio se SSSH

15.07.2022.

13:36

Autor: I.B./Hina

SSSH

SSSH

Foto: Dusko Jaramaz / HRT

Sindikat zaposlenika u školstvu Preporod pridružio se Savezu samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), koji je time dobio gotovo 10.000 novih članova, priopćio je SSSH.

Sindikat Preporod postao je prvi školski sindikat unutar SSSH-a, a okuplja članove u više od 400 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Jesen koja dolazi bit će vrijeme velikih sindikalnih izazova. SSSH je okvir unutar kojeg želimo dati svoj doprinos kako bi se napokon sindikati u ovoj zemlji nametnuli u zaštiti radnika i standarda građana", izjavio je predsjednik Preporoda Željko Stipić.

SSSH poručuje da će nastaviti promicati integraciju i okrupnjivanje sindikata, jer sindikalni pokret mora biti ujedinjen ako želi adekvatno štititi radnike i izboriti rad po mjeri čovjeka.

Poznavajući akcijsku sposobnost sindikata Preporod, siguran sam da će uvelike doprinijeti svojim iskustvom svim sindikatima u našoj središnjici, te daljnjem uspješnom sindikalnom djelovanju u Hrvatskoj, rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!