13:22 / 17.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Sindikat zdravstva: Zaposleni u zdravstvu su izigrani

-

-

Foto: - / -

Tvrde da su krivi Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske.
U Rijeci je održana konferencija Sindikata zdravstva Hrvatske. Nezadovoljni su dogovorom koji je postignut između dijela sindikata i ministra Milana Kujundžića.

Tvrde da su Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske izigrali sve zaposlene u sustavu zdravstva jer im se prekovremeni sati i drugi oblici rada i dalje obračunavaju na osnovicu plaće, a ne na dohodak.

- Otvoreno: Hrvatski zdravstveni sustav je bolestan 

- Povećanje plaća  trebao je biti 10 posto jer je 2015 po osnovi dohotka pala plaća 10 posto. Prekovremeni sati i svi drugi oblici rada trebali bi se obračunavti  na dodatak na paću, a ne na osnovnu plaću. Svi zaposlenici  u sustavu zdravstva po pitanju postotka  povećanja plaća moraju  po istom postotku imati uvećanje plaće, jer je to nominalno različito, predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Čahut Jurišić.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!