07:37 / 07.05.2019.

Autor: D.M./HRT

Sindikati "67 je previše" traže ostavku ministra Pavića

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

O tome kako ministar troši novac poreznih obveznika da bi "informirao građane o mirovinskoj reformi", na konferenciji će govoriti Krešimir Sever, Vilim Ribić i Mladen Novosel.
Predsjednici sindikalnih središnjica NHS-a, SSSH i Matice hrvatskih sindikata održali su konferenciju za medije o temi: "Dva milijuna 'Pavićevih' kuna". O tome kako ministar rada i mirovinskog sustava troši novac poreznih obveznika da bi "informirao građane o cjelovitoj mirovinskoj reformi", na konferenciji se govorili sindikalni čelnici Krešimir Sever, Vilim Ribić i Mladen Novosel.

Sindikalne središnjice iz inicijative "67 je previše" zatražile su ostavku ministra Marka Pavića. Smatraju da sustavno iznosi neistine vezano za mirovinsku reformu.

- Sigurno da mi danas možemo govoriti ne o 2, ne o 4, nego o 5 i više milijuna kuna, koji je ovo Ministarstvo rada i ovaj ministar Pavić potrošio novca poreznih obveznika da bi porezne obveznike danas informirao o dobrim namjerama svog zakona koji je uputio u Hrvatski sabor u listopadu prošle godine, izjavio je predsejdnik SSSH Mladen Novosel.

- Kaptol ne dopušta prikupljanje potpisa ispred crkava za "67 je previše"
- Sindikati u utrci s vremenom: U 5 dana trebaju prikupiti 125.000 potpisa

Okidač za njihov zahtjev bila je Pavićeva izjava da je za promidžbeni spot Ministarstva rada i mirovinskog sustava o mirovinskoj reformi potrošeno samo milijun kuna.

- Informativna kampanja o cjelovitoj mirovinskoj reformi u potpunosti je transparentna. Kreativni sadržaj sva tri spota i web stranicu osmislio je tim Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, a ilustracije i animaciju hrvatski animator Misch. Procjenjujemo da će troškovi animacije i medijskog zakupa trećeg TV spota biti otprilike milijun kuna. Za prethodnu fazu kampanje sindikatima i ostaloj zainteresiranoj javnosti poslali smo svu dokumentaciju i račune, izjavio je jučer ministar rada Marko Pavić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!