14:38 / 27.09.2018.

Autor: HRT

Sindikati inzistiraju na pregovorima o plaćama

-

-

Foto: - / -

Upozoravaju da plaće u privatnom sektoru rastu, a u javnim su službama u deset godina pale za gotovo 19 posto.
Sindikati javnih službi ogorčeni su zbog Vladina učestalog izbjegavanja pregovora o povećanju osnovice plaća za oko 230 tisuća zaposlenika u javnim službama. Inzistiraju da se 1. listopada nastave pregovori uz sudjelovanje ministra financija Zdravka Marića. Upozoravaju da plaće u privatnom sektoru rastu, a u javnim su službama u deset godina pale za gotovo 19 posto.

"Ako se slučajno dogodi da 1. listopada neće biti pregovori ili neće biti Vlada spremna za pregovore, mi više preko medija nećemo najavljivati štrajk, nego ćemo apsolutno najaviti štrajk upozorenja. Politika Vlade je samo nastavak i kontinuitet prijevara, varanja i potpisivanje nečega čega se ne pridržavaju", poručio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić izjavio je kako je točna priča o tome da je javni sektor neefikasan. "Treba ga reformirati i učiniti efikasnijim, ali zaključiti da radi toga treba smanjivati plaće suludo je", kazao je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!