08:17 / 14.11.2019.

Autor: T.V./HRT

Sindikati pozivaju zastupnike da ne glasuju za proračun

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sindikati ispred ulaza u Sabor zastupnicima dijele letke s pozivom da ne prihvate proračun za iduću godinu jer u njemu nije osiguran novac za selektivno povećanje plaća prosvjetara.
Sindikati u prosvjeti odbili su novu Vladinu ponudu pa se štrajk prosvjetara nastavlja! 25. dana nastave nema u Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Vladinu ponudu sindikati smatraju lošijom od prijašnje. U Vladi kažu - da je to konačna ponuda i da nakon 15. ovog mjeseca neće platiti dane u štrajku.

Mihalinec: U ponedjeljak dostojanstveni štrajk zbog pijeteta prema Vukovaru
Sindikati odbacili Vladinu ponudu

Sindikati ispred ulaza u Sabor zastupnicima dijele letke s pozivom da ne prihvate proračun za iduću godinu jer u njemu nije osiguran novac za selektivno povećanje plaća prosvjetara. 

Izjavu novinarima dao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

- Mi ćemo danas saborskim zastupnicima podijeliti letke u kojima ih pozivamo da bez obzira na stranačku iskaznicu preuzmu odgovornost za budućnost Hrvatske jer zaustavljeno i zapostavljeno obrazovanje je zaustavljena Hrvatska. Neizglasavanje proračuna je ultimativni zahtjev sindikata. Jer ako oni izglasuju danas proračun u kojem nema osiguranih sredstava za ispunjavanja naših zastupnika, saborski zastupnici će zaustavitii Hrvatsku, njezino kretanje naprijed. Oni danas preuzimaju odgovornost, poručio je Mihalinec.
Zašto su školski sindikati odbili Vladinu ponudu? Dokad će trajati štrajk u školama? Hoće li biti plaćen ako se nastavi i nakon 15. studenog? O neuspjehu pregovora, koji su prekinuti do daljnjega, razgovaralo se U mreži Prvog. U emisiji urednice i voditeljice Mirjane Grahovac gostovali su pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Stipe Mamić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec te glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!