14:26 / 25.10.2018.

Autor: V.K./HRT

Sindikati se snažno protive mirovinskoj reformi

-

-

Foto: - / -

Mirovinskoj reformi snažno se protive i sindikati. Uoči sjednice Sabora, zastupnicima su dali pismo u kojem su pobrojali svoje primjedbe na predložene izmjene Zakona. Zastupnike su pozvali da ne podupru predloženu reformu.
Mirovinskoj reformi snažno se protive i sindikati. Uoči sjednice Sabora, zastupnicima su dali pismo, koje su središnjice poslale saborskim klubovima, a u kojem su pobrojali svoje primjedbe na predložene izmjene Zakona. Zastupnike su pozvali da ne podupru predloženu reformu.

„Paket mirovinskih zakona koji će danas biti na dnevnom redu Sabora, nije mirovinska reforma, to je nastavak onih politika koje se rade već godinama, nastavak parcijalnih mjera koje neće i ne mogu riješiti probleme hrvatskog mirovinskog sustava niti dovesti do boljih mirovina za naše umirovljenike“, naglasio je Darko Šeperić iz građanske inicijative „I tebe se tiče“.

Oni mijenjaju zakon na štetu radnika. U samom prijedlogu Zakona, vidljivo je da gotovo 37 milijuna kuna će se manje uplatiti u mirovinski fond na osnovu smanjivanja po radnom stažu sa uvećanim trajanjem, rekao je Zoran Maršić, predsjednik Sindikata željezničara.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!